Cum alegi bateria perfecta pentru baie sau bucatarie. Ghidul KORMAN Technik - KORMAN

Cum alegi bateria perfecta pentru baie sau bucatarie. Ghidul KORMAN Technik

In trecut, bateriile sanitare nu reprezentau decat simple accesorii, ce ne ajutau in activitatiile de zi cu zi prin faptul ca ne distribuiau apa necesara. Astazi insa, acestea sunt intruchiparea functionalitatii si a designului, trecand de la rangul de accesorii sanitare la elemente de decor in adevaratul sens al cuvantului.

De aceea, este de preferat sa le alegem cu atentie sporita atat bateriile sanitare pentru bucatarie, cat si bateriile destinate baii, intrucat au abilitatea de a impacta stilul de amenajare al incaperii si modul in care ne ducem la bun sfarsit obiectivele zilnice.

Atunci cand dorim sa achizitionam o baterie sanitara, fie aceasta pentru perete, lavoar, ori blatul bucatariei, este esential sa luam in calcul mai multe aspecte, precum materialul din care este confectionata, zona in care dorim sa o integram, tipul de pipa, dimensiunile sau tipul de comanda.

  • Materialul

Materialul din care este fabricata bateria sanitara trebuie tratat cu seriozitate, avand in vedere ca intentionam sa o folosim pentru o perioada indelungata de timp. Putem opta pentru diverse tipuri de material, insa cele mai intalnite sunt otelul inoxidabil, alama sanitara sau zamacul, recunoscute pentru rezistenta la coroziune si usurinta de a fi reciclate. Mai multe detalii legate de aceste categorii de materiale pot fi regasite in cadrul blogului "Alegerea obiectelor sanitare din cele mai bune materiale".

 

  • Zona in care bateria poate fi integrata

In decorul bucatariei sau al baii, bateria sanitara poate fi montata atat pe blat, cat si pe chiuveta sau pe peretele din spatele acesteia, in functie de preferinte. Multe persoane aleg montajul orizontal, pentru a evita scurgerile de apa, iar altele opteaza pentru montajul vertical, pe perete, intrucat isi doresc mai multa comoditate si spatiu in zona respectiva. Exista o serie variata de baterii sanitare potrivite pentru tipul de montaj orizontal, dar si montaj vertical in portofoliul KORMAN, pentru a va asigura confortul dorit si o experienta de neuitat!

 

  • Tipul de pipa

Unul dintre cele mai importante accesorii regasite in cadrul baii sau bucatariei, impreuna cu bateria sanitara, este pipa. Aceasta este capabila sa ne vina in ajutor in anumite contexte si este bine de stiut ca exista 3 tipuri de pipa: rotativa, fixa sau dus extractibil.

- Pipa rotativa/pivotanta are capacitatea de a se roti pana la 180 grade, spre dreapta sau stanga, permitand o utilizare avansata

- Pipa fixa nu prezinta posibilitatea de rotire, insa acest tip de pipa este standard, in special pentru modelele destinate plasarii in baie

- Dusul extractibil, este deseori intalnit la pipele ce includ si pipa pivotanta; acesta este folosit pentru sarcinile mai dificile, deoarece permite executarea unor miscari mai ample 

 

  • Dimensiunile

Pentru a ne bucura de bateriile sanitare la adevarata lor valoare, este indicat sa le achizitionam in functie de dimensiunile lor, dar si tinand cont de dimensiunile pipei. De exemplu, daca aceasta este mult prea inalta pentru un anume tip de chiuveta (mai putin adanca), exista posibilitatea de a stropi suprafetele din jurul nostru. Asadar, este deosebit de important sa luam in calcul atat adancimea chiuvetei, cat si inaltimea pipei, pentru a construi un ansamblu functional si eficient.

  • Tipul de comanda

Bateriile sanitare prezinta, in mod uzual, 2 tipuri de comanda: 

    • monocomanda (insemnand doar un robinet pentru apa rece si calda)
    • dubla comanda (insemnand doi robineti, unul pentru apa rece si altul pentru apa calda)
Putem opta pentru oricare dintre acestea, in functie de modalitatea in care dorim sa utilizam apa sau de stilul pe care dorim sa il conturam in interiorul baii sau bucatariei. Bateriile cu dubla comanda sunt des intalnite in decorurile vintage, iar cele cu monocomanda sunt preponderente in cadrul amenajarilor contemporane.

 

Modalitatea de a ne amenaja baia sau bucataria poate avea un rezultat de exceptie, daca tinem cont de anumite aspecte esentiale in decursul acestui procedeu. In ceea ce priveste produsele calitative si la preturi accesibilie, KORMAN TECHNIK vine in ajutor cu o gama diversificata de baterii sanitare, menite sa indeplineasca asteptarile tuturor!

 

Înapoi la blog