Din ce materiale sunt fabricate obiectele sanitare intalnite pe piata din Romania - KORMAN

Din ce materiale sunt fabricate obiectele sanitare intalnite pe piata din Romania

Stilul modern si eficienta sunt cuvintele cheie pe care trebuie sa ne concentram in timpul procesului de amenajare a casei, pentru a reusi sa construim un mediu placut si totodata functional pentru o perioada indelungata de timp. Pe langa obiectele de decor sau mobilier, este esential sa avem in vedere si obiectele sanitare, acestea regasindu-se in doua incaperi extrem de importante din cadrul locuintei: baia si bucataria.

In ceea ce priveste obiectele sanitare, nu trebuie ignorat un aspect fundamental in alegerea acestora, si anume materialul din care sunt fabricate, deoarece de acesta depinde sustenabilitatea produselor. Asadar, in urmatoarele randuri, va prezentam o serie de materiale calitative ce ar trebui sa se regaseasca in componenta obiectelor sanitare din orice locuinta si care cresc sansa de a va bucura cat mai mult de produsele achizitionate.

 

  1. Otelul inoxidabil

Unul dintre cele mai cunoscute materiale, otelul inoxidabil isi poate pastra aspectul initial pentru o perioada insemnata de timp, nefiind afectat de eventualele zgarieturi sau de fluctuatiile de temperatura. Este deosebit de rezistent impotriva oxidarii, dar si impotriva petelor rezultate in urma folosirii apei, ceea ce inseamna ca reprezinta o alternativa perfecta atunci cand vorbim despre utilizarea produselor confectionate din otel inoxidabil intr-o bucatarie sau baie.

Datorita suprafetei netede, obiectele fabricate din acest material nu colecteaza bacteriile si se pot dezinfecta foarte usor, protejandu-ne astfel starea de sanatate in mod constant. Totodata, otelul inoxidabil indeplineste cerintele legate de siguranta si igiena alimentara din cadrul legislatiei Uniunii Europene.

Daca preferam sa avem parte de cel mai inalt grad de confort, dar in acelasi timp sa si protejam mediul inconjurator, putem opta fara ezitare achizitionarea produselor ce au la baza otelul inoxidabil. Este unul dintre putinele materiale ce se pot recicla in totalitate, fiind ulterior topit si preschimbat intr-un nou produs.

Cel mai durabil tip de otel inoxidabil este otelul de tip SUS 304 (Steel Use Stainless), intalnit in componenta produselor din portofoliul Korman, si avand un procentaj de crom cuprins intre 18% - 20%. Acest factor il recomanda ca fiind potrivit pentru utilizari in medii umede, intrucat prezinta o rezistenta ridicata impotriva ruginii . De asemenea, durabilitatea este asigurata chiar si in conditii ce presupun fluctuatii semnificative de temperatura, forma si calitatea sa nefiind afectate.

  1. Alama

Alama este cunoscuta ca fiind un aliaj constituit din cupru (in cantitati cuprinse intre 55% si 95%) si zinc (in concentratii ce variaza intre 5% - 40%).

In general, alama este un bun conductor de caldura, ceea ce inseamna ca poate fi ideala in utilizarile din cadrul baii sau bucatariei, in prezenta apei aflata la temperaturi ridicate si rezista cu succes coroziunii pe parcursul timpului.

Alama face parte dintr-o gama variata de metale ce se pot recicla cu usurinta. Asadar, dupa folosirea produselor sanitare ce au la baza alama, le poti recicla cu incredere, pentru a sustine protejarea mediului inconjurator, reducand emisiile de dioxid de carbon din atmosfera.

 

  1. Zamac

Zamacul este un aliaj format preponderent din zinc, cupru si magneziu. Prezinta duritate la temperaturi inalte, rezistenta la rugina si are capacitatea de a fi usor prelucrat. Des intalnit in cadrul produselor sanitare si utilizat pe scara larga in productia de piese pentru industriile celor mai variate segmente, este aflat in topul preferintelor in materie de produse sanitare.

Zincul si cuprul amplifica rezistenta si fluiditatea, iar magneziul este folosit pentru a reduce amplificarea elementelor nedorite, cum ar fi staniul sau plumbul (considerate elemente nedorite / impuritati).

 

Alegerea ideala in privinta obiectelor sanitare consta in produse de calitate superioara, confectionate din materiale sustenabile si cu design unic, menite sa se integreze usor in orice tip de locuinta. Pentru a achizitiona produse de top, puteti accesa printr-un simplu click site-ul nostru, KORMAN oferind o multitudine de alternative moderne si eficiente de obiecte sanitare.

Înapoi la blog