Care sunt beneficiile otelului inoxidabil in casa ta? - KORMAN

Care sunt beneficiile otelului inoxidabil in casa ta?

In momentul in care alegem sa amenajam locuinta, ori sa o redecoram in functie de tendintele actuale, este de preferat sa ne indreptam catre produsele de cea mai inalta calitate pentru a asigura functionalitatea casei noastre pe termen lung. Este necesar sa ne gandim nu doar la un design potrivit in ceea ce le priveste, ci si la materialele din care sunt confectionate aceste produse, pentru a avea parte de confortul dorit indiferent de circumstante.

Unul dintre cele mai des intalnite materiale in domeniul amenajarilor interioare (in special in incaperi precum baia sau bucataria), dar si exterioare ( pe suprafata terasei sau gradinii), este otelul inoxidabil, cunoscut drept inox.

 

I.  Care sunt avantajele otelului inoxidabil?



  • Este extrem de durabil

Datorita elementelor utilizate in procesul de fabricare al acestuia, otelul inoxidabil isi poate pastra aspectul initial pentru o perioada indelungata de timp, nefiind afectat de eventualele zgarieturi sau de fluctuatiile de temperatura. Putem spune ca este deosebit de rezistent impotriva oxidarii, dar si impotriva petelor rezultate in urma folosirii apei, ceea ce inseamna ca reprezinta o alternativa perfecta atunci cand vorbim despre utilizarea produselor confectionate din otel inoxidabil intr-o bucatarie sau baie.

 

  • Este ideal din punct de vedere al igienei

Igiena este un aspect important ce nu trebuie ignorat in amenajarea oricarei incaperi. Asadar, putem opta oricand pentru produse fabricate din otel inoxidabil, ca de exemplu baterii pentru chiuveta din bucatarie, suporturi pentru prosoape sau coloane de dus. Datorita suprafetei netede, acestea nu colecteaza bacteriile si se pot dezinfecta foarte usor, protejandu-ne astfel starea de sanatate in mod constant. Totodata, otelul inoxidabil indeplineste cu succes cerintele in materie de siguranta si igiena alimentara din cadrul legislatiei Uniunii Europene.



  • Se poate curata simplu si rapid

Comparativ cu alte materiale, otelul inoxidabil are posibilitatea de a fi curatat fara probleme. Prin intermediul produselor de curatenie bazate pe solventi sau alcool, dar si cu ajutorul unor detergenti obisnuiti, orice tip de murdarie poate fi indepartata intr-un timp foarte scurt.



  • Este 100% reciclabil

Daca preferam sa avem parte de cel mai inalt grad de confort, dar in acelasi timp sa si protejam mediul inconjurator, putem opta fara ezitare achizitionarea produselor ce au la baza otelul inoxidabil. Este unul dintre putinele materiale ce se pot recicla in totalitate, fiind ulterior topit si preschimbat intr-un nou produs.



    • Estetica ii permite integrarea in diverse tipuri de mediu

    Aspectul otelului inoxidabil este des preferat atat in cadrul designului interior (in spatii precum baia, holul sau bucataria), cat si designului exterior (in decorul gradinii sau terasei din fata casei). Nuantele metalice se incadreaza perfect in diferite contexte, conturand un design modern si totodata elegant, ce poate indeplini asteptarile oricui.

    

    

    II.  Mituri legate de otelul inoxidabil

    Desi este recunoscut pentru rezistenta deosebita impotriva oxidarii, acest lucru nu inseamna ca otelul inoxidabil nu are sansa de a rugini! In anumite conditii, exista posibilitatea ca acesta sa se deterioreze, spre surprinderea anumitor persoane care nu inteleg de ce acest proces de coroziune are loc. Desi reprezinta un aliaj de fier care are in componenta sa cel putin 10% crom (ce produce pe suprafata materialului un anumit strat de oxid si reduce sensibilitatea impotriva oxidarii), manipularea sa incorecta duce la eventuale deteriorari. Chiar si otelul inoxidabil ce are in componenta sa un nivel de 20% crom, este predispus la rugina, in conditii de prelucrare neprielnice. 
    
    

    III. Otelul inoxidabil de tip SUS304

    Cel mai durabil tip de otel inoxidabil este otelul de tip SUS 304 (Steel Use Stainless), intalnit in componenta produselor din portofoliul Korman, si avand un procentaj de crom cuprins intre 18% - 20%. Acest factor il recomanda ca fiind potrivit pentru utilizari in medii umede, precum baia sau bucataria, intrucat prezinta o rezistenta ridicata impotriva ruginii . De asemenea, durabilitatea este asigurata chiar si in conditii ce presupun fluctuatii semnificative de temperatura, forma si calitatea sa nefiind afectate.

    

    Multitudinea de beneficii reunite intr-un singur material, fac din otelul inoxidabil alegerea perfecta pentru orice tip de amenajare, menita sa transforme o incapere obisnuita intr-una complet functionala!

    

    Înapoi la blog